VAROR 0

FAVORITER 0

Hej garnvärlden!

Hej och varmt välkommen till Garnrbloggen! Jag som skriver heter Lovisa, och jag är hälften av oss som jobbar här. Den andra hälften är också min oäkta hälft (eh... sambo alltså), och han heter Bingo. Han fick lära sig i skolan att det där med skrivning inte var något för honom eftersom han har dyslexi. Därför blir det mest min röst här.

Hej, här är jag idag! Man kan se mina premiärnerver kanske, men det är okej? Jag hann inte lösa läppstift, så jag bär runt på läppstiftsfärgat garn istället. Och viftar med lillfingret. Som rimligt folk gör.

Vi har en stor och stilig vision om att bygga upp en plats där vi kan inspirera och samla människor och kunskap, och jag hoppas att den här bloggen ska bli ett steg på vägen dit. Den här platsen ska få växa fram åt vilket håll den vill, men just nu tänker jag att här ska finnas stick- och virktips, mönstertips, lite djupare info om våra kära produkter och sådana saker. Vad skulle du vilja läsa om? Marsipangrisens historia och den danska tronföljden? Berätta!

Här kommer några snabba meningar om mig: Har stickat och virkat sedan jag var liten (av och till). Är extra svag för lite tjockare garner, stickor på 5+ mm är härligast. Lyssnar mest på Lana Del Rey på kontoret den här veckan. Stickar mest på en Solace i Malabrigo Rios Har två små ungar, en 4-åring och en 1.5-åring - känns helt obegripligt så här i efterhand att vi lyckats driva upp två små blondiner och en garnaffär på en och samma gång. Svettigt men kul!

2 reaktion på “Hej garnvärlden!”

 • Härligt att någon mer gillar att sticka i tjocka garner ? Sliter med ett par sockar med stickor 2,5 och det händer ju ingenting! Folk påstår en vänjer sig men jag tvivlar ? Tycker ni har en toppenfin websida och kul med en blogg. Hade varit kul att läsa om hur en hinner sticka när en samtidigt har småbarn att hinna med, kanske finns några mirakeltips ?

  Svara
  • Hej Anna, åh att jag missade att svara på första kommentaren! Det är lite nytt att lära sig för en nybörjarbloggare... =). Tack snälla du för berömmet, vad glada vi blir! Nej hu, stickor 2.5 är inte min grej heller. Men jag ska göra ännu ett försök att vänja mig, det finns ju så mycket fina sockmönster.

   Det var ett bra förslag med ett inlägg om stickning och småbarn - men jag är nog fel person att skriva det. Haha, puuh! För min del har småbarnstiden mest varit en övning i att ha en bra distans till stickningen och träna på att det inte ska vara ett dåligt samvete eller ett måste, utan en rolig och bra sak att göra helt kravlöst när jag väl orkar. Jag kan verkligen inte göra två saker samtidigt och hade aldrig pallat att sticka och hänga med barnen samtidigt. Det är bara medfött, det där med simultankapacitet tänker jag? Men ett bra tips är ju tjockt garn då, så att mycket åstadkoms på kort tid =). Har du några tips, jag kanske behöver dem mer än du?

   Hej från Lovisa, ha en fin dag och lycka till med stickningen!

   Svara
Kommentera