Blandgarn

Blandgarn är mångsidigt och innovativt. Blandgarner kombinerar olika typer av fibrer för att skapa garn med unika egenskaper och fördelar. Genom att blanda olika material kan man skapa en perfekt balans mellan mjukhet, hållbarhet, värme och andra önskvärda egenskaper i det färdiga garnet.

Fördelarna med blandgarn är många. Det första kan det erbjuda en bredare variation av egenskaper än enbart renfibrigt garn. Det kan också vara ett mer kostnadseffektivt alternativ, eftersom billigare material kan användas som komplement till dyrare fibrer som  silke utan att kompromissa med kvaliteten. I Silkpaca från Malabrigo mixas till exempel lyxigt silke med merinoull.

Blandgarn kan inkludera material som silke, lin eller alpacka för att ge olika egenskaper till det färdiga garnet. Till exempel kan silkeblandningar lägga till en touch av lyx och glans till ett garn, medan bomullsblandningar kan ge extra mjukhet och fukttransporterande egenskaper. Ett starkt materiel kan förstärka ett skörare, och ett svalt kan balansera ett varmare.

I Bio Balance från BC Garn finns en mix av ull och bomull, som ger lyster, mjukhet och ett lite svalare garn med ullkänsla. Malabrigo Susurro är en blandning av silke, merinoull och lin som är mjuk och glansig – men det är samtidigt ett följsamt garn med struktur. Silke och mohair är en kombination som är fantastisk. Den hittar vi i Järbo Fin Mohair Silke, Kremke Silky Kid och handfärgade Malabrigo Mohair.

Alpakka Lin och Alpaca Silk från Rauma är spännande blandningar med mjuk och fluffig alpacka, och i Rauma Pelini kombineras lin och bomull i mjuka och glansiga nystan med textur.

Läs mer

Visar alla 10 resultat

Filtrera

Lagerstatus
Visa alla
Visa endast i lager
Tillverkare
Material
Masktäthet
Rekomenderade strickor
Garn
Typ
Tillbehörstyp
Garntjocklek
Garntyp
Språk
Plaggtyp
Storlek
Teknik/egenskaper
Material
Material
Utförande
Hantverk
Storlek