Bomullsgarn

Bomullsgarn är en mångsidig och populär typ av garn som har använts i århundraden för att skapa allt från kläder till heminredning och konstnärliga projekt. Det är tillverkat av naturliga fibrer som kommer från bomullsplantan, och har en mjuk och behaglig känsla mot huden. Det som gör bomullsgarn så speciellt är dess förmåga att vara både starkt och följsamt samtidigt. När det virkas eller stickas, anpassar det sig till händernas rörelser med lätthet, bildar en vacker struktur som är både tålig och mjuk. En stickning i bomullsgarn är perfekt till sommaren, då den är betydligt svalare än ull. Bomull funkar också perfekt som material till barn och baby, tack vare sin mjukhet.

I våra garner Rauma Pandora och Rauma Petunia hittar du pimabomull. Pimabomull är en av de finaste och mest lyxiga bomullssorterna, känd för sin mjukhet och glans. Vi har också flera blandgarner, där bomullen tillför sina kvaliteter till andra fibrer. I Bio Balance från BC Garn blandas bomull med ull i ett mjukt och lite svalare garn med ullkänsla och lyster. I Rauma Pelini kombineras lin och bomull, i ett mjukt och följsamt garn med struktur.

Bomullsgarn är känt för sin hållbarhet och slitstyrka. Modeskapare och hantverkare väljer ofta bomull för dess förmåga att stå emot slitage och tvättning utan att förlora formen eller färgen. Dess hållbarhet gör det också till ett utmärkt val för projekt som kräver regelbunden användning, som disktrasor eller handdukar. Eftersom det är tillverkat av naturliga fibrer är det biologiskt nedbrytbart och mer hållbart än syntetiska alternativ.

 

Läs mer

Visar alla 4 resultat

Filtrera

Lagerstatus
Visa alla
Visa endast i lager
Tillverkare
Material
Masktäthet
Rekomenderade strickor
Garn
Typ
Tillbehörstyp
Garntjocklek
Garntyp
Språk
Plaggtyp
Storlek
Teknik/egenskaper
Material
Material
Utförande
Hantverk
Storlek