Mohairgarn

Mohairgarn har fibrer som kommer från angoragetter. Fibrerna är lätta men samtidigt värmande i mohairgarner, som känns igen på sin lurviga gloria. Sticka ett plagg i en eller två trådar tunn mohair, så får du ett luftigt och fjäderlätt plagg. Det finns också tjock mohair, som ger nallebjörnskänsla utan att bli tung att bära.

Att använda ett tunt mohairgarn som följetråd till ett ullgarn är kanon. Mohair ger ullen en lyxig känsla och en gloria med glans. Färgerna och kvaliteterna smälter samman i det färdiga plagget. Rauma Plum är vårt “basgarn” i mohair – det finns i så många färger, och funkar till allt.

Själv brukar jag använda en tråd mohair ihop med ett sockgarn när jag stickor sockor. Det gör sockorna mysigare, men funkar också som extra förstärkning. Mohairen gör sockan lite tätare, men påverkar inte masktätheten.

Många mohairgarner har inslag av silke. Silkemohair tar glansen till en ny nivå, samtidigt som mohairens egenskaper kommer till sin rätt. Handfärgad mohair är det allra lyxigaste och vackraste. Kolla in Malabrigo Mohair, så förstår du vad jag menar.

Vi är glada att ha en RMS-märkt silkemohair i vårt sortiment – missa inte Silky Kid från Kremke. RMS står för Responsible Mohair Standard. Det innebär att ullen är spårbar genom hela produktionskedjan, och att djuren har fötts upp enligt regelverket och blivit klippta på ett skonsamt sätt.

Fluffet i garn med mohair kommer till sin fulla rätt när du har sköljt din färdiga stickning, eller när du har använt den ett tag. Det går också fint att borsta upp lurvet med en lämplig borste om du vill maxa direkt.

Läs mer

Visar alla 6 resultat

Filtrera

Lagerstatus
Visa alla
Visa endast i lager
Tillverkare
Material
Masktäthet
Rekomenderade strickor
Garn
Typ
Tillbehörstyp
Garntjocklek
Garntyp
Språk
Plaggtyp
Storlek
Teknik/egenskaper
Material
Material
Utförande
Hantverk
Storlek