Kremke Soul Wool

Kremke Soul Wool gör garn för själen. Kremke sätter ansvarsfull produktion och miljötänk högt, och garanterar att ullen är mulesingfri. Märket är skapat i Tyskland av Britta and Carsten Kremke. Brita växte upp i sin mammas garnbutik, och som vuxen och inbiten stickare kände hon sig trött på alla dessa “vanliga” garner som liknar varandra. Hon ser sitt garnmärke som en lekplats, och experimenterar gärna med färger och fibrer. Stickning ska vara lekfull tycker hon – och det kan vi skriva under på. Kremke passar stickare som vill ha fin kvalitet, naturliga fibrer och ett gott garnsamvete.

Kremke Soul Wool är ett ganska nytt märke i vårt sortiment, och vi plockar in nya kvaliteter då och då. Det finns mycket kul att testa. Kvar för att stanna är helt klart silkemohairen Kremke Silky Kid – ett av ganska få mohairgarner med silke som har RMS-märkning. RMS står för Responsible Mohair Standard. Det innebär att ullen är spårbar genom hela produktionskedjan, och att djuren har fötts upp enligt regelverket och blivit klippta på ett skonsamt sätt. Så viktigt.

Alpaca Bouclé är ett annat härligt garn som har blivit uppskattat av våra kunder. Bouclégarn har små öglor, som ger garnet volym och myskänsla – och en spännande struktur. Alpaca Bouclé är otroligt mjukt, och lika fint ensamt eller som följetråd till tröjor, vantar, mössor eller sjalar.

Vi älskar In the Mood Solid och In The Mood surprise, som tyvärr kommer att utgå ur produktion. Snyft! Vårt inköpspris är sänkt tills garnerna tar slut här på jorden, och den rabatten delar vi så klart med våra kunder. Vi fortsätter att köpa in och sälja till nedsatt pris, tills källan sinar. In The Mood Surprise är verkligen ett prov på den lekfulla känsla som Kremke står för.

 

Läs mer

Visar alla 4 resultat

Filtrera

Lagerstatus
Visa alla
Visa endast i lager
Tillverkare
Material
Masktäthet
Rekomenderade strickor
Garn
Typ
Tillbehörstyp
Garntjocklek
Garntyp
Språk
Plaggtyp
Storlek
Teknik/egenskaper
Material
Material
Utförande
Hantverk
Storlek