BC Garn

BC Garn är den tillverkare som har flest GOTS-certifierade garner i hela branschen. Företaget grundades i Danmark år 1972 av makarna Carstensen, som alltid har haft fokus på härliga naturfibrer i hög kvalitet, och på hållbar produktion. Garnerna är nästan uteslutande producerade i Europa, med undantag för Soft Silk som kommer från silkeslandet Indien. Makarna Carstensen har gått i pension, men märket drivs vidare med precis samma fokus på kvalitet och miljö.

Bio Balance GOTS är en mjuk, sval och härlig blandning av ull och bomull. Blandningen gör garnet mångsidigt, mjukt och vackert melerat – det här är ett garn som passar till alla typer av projekt, och kan bäras året runt. Det har bomullens mjukhet, men samtidigt en ullkänsla.

Loch Lomond GOTS är ett tweedgarn som är hållbart producerat. Tweedgarn innebär att garnet kardas ihop med små tovade bitar i avvikande färger – det ger små färgklickar i klassisk stil. Loch Lomond är ett drygt och luftigt garn som ger lätta plagg. Det passar lika bra till tröjor och koftor som till sjalar eller vantar. Ullen är rustik, men fibrerna är ganska släta och mjuka.

Soft Silk från BC Garn är ett garn i 100% bourettesilke, även kallat råsilke. Det är ett härligt och vackert material med lyster och struktur som värmer på vintern och svalkar på sommaren. Soft Silk är färgat med azo-fria och Oeko-Tex-certifierade färger som är skonsamma mot miljön.

BC Garn är ett ganska nytt märke för oss, och vi hoppas att det ska gå bra så att vi kan plocka in fler av deras fina kvaliteter.

Läs mer

Visar alla 3 resultat

Filtrera

Lagerstatus
Visa alla
Visa endast i lager
Tillverkare
Material
Masktäthet
Rekomenderade strickor
Garn
Typ
Tillbehörstyp
Garntjocklek
Garntyp
Språk
Plaggtyp
Storlek
Teknik/egenskaper
Material
Material
Utförande
Hantverk
Storlek