Manos del Uruguay

Manos del Uruguay grundades 1968, med målsättningen att förbättra livet för kvinnor på landsbygden i Uruguay genom att utnyttja deras nedärvda kunnande inom hantverk och deras tillgång till ull av högsta kvalitet. Genom Manos del Uruguay, som är en ideell non-profit-organisation, får kvinnorna en möjlighet att försörja sig själva. Varje härva från Manos är signerad av kvinnan som handfärgat den; bakom varje signatur finns en historia. Genom att stödja Manos del Uruguay stöder man också rättvis och hållbar produktion.

Den omsorgsfullt utvalda ullen kommer från lokala fårbesättningar, vilket resulterar i mjuka och lyxiga stickningar och virkningar i toppkvalitet. Den unika handfärgningsprocessen resulterar i vackra färgvariationer och tonala skiftningar som ger varje stickning ett konstnärligt uttryck. Dessutom är garnet hållbart och slitstarkt, vilket gör att dina handarbeten håller sig vackra och användbara under lång tid framöver. Hantverkarna använder stora krukor som värms upp av vedkokare, färgar i små omgångar och skapar underbara färger. Vi snackar absolut kvalitetsgarn här – Manos efterfrågas av bland annat Polo Ralph Lauren, Marc Jacobs, Dries Van Notten, Stella McCartney med flera.

Att arbeta med garn från Manos del Uruguay är inte bara en kreativ upplevelse utan också ett sätt att bidra till en positiv förändring i världen. Genom att välja detta garn stöder man småskaliga producenter och bidrar till att bevara traditionella hantverkstekniker. Manos del Uruguay är medlem i WFTO, World Fair Trade Organization sedan 2009. Fair Trade är ett handelspartnerskap, baserat på dialog, transparens och respekt, som strävar efter större rättvisa i internationell handel. Manos är måna om moder jord, och arbetar med hållbarhet även på det viset. Alla restprodukter återbrukas, och vatten används sparsamt.

Läs mer

Visar alla 3 resultat

Filtrera

Lagerstatus
Visa alla
Visa endast i lager
Tillverkare
Material
Masktäthet
Rekomenderade strickor
Garn
Typ
Tillbehörstyp
Garntjocklek
Garntyp
Språk
Plaggtyp
Storlek
Teknik/egenskaper
Material
Material
Utförande
Hantverk
Storlek