Kablar till ändstickor

Här hittar du vårt utbud av lösa kablar. Dem kombinerar du med dina ändstickor, för att få en rundsticka i längden du behöver. Kablarna passar ihop med ändstickor från samma märke – de olika tillverkarna har olika fästen, och delarna passar inte ihop med varandra om du blandar.

Kablarna från KnitPro passar ihop KnitPros ändstickor i alla storlekar. Detsamma gäller kablarna och ändstickorna från Addi. Var mer uppmärksam om du ska köpa ChiaoGoos kablar till dina ändstickor från ChiaoGoo eller HiyaHiyas kablar till dina ändstickor från HiyaHiya – de har kablar med fästen i olika storlekar, och det gäller att välja rätt storlek till ändstickorna du vill använda.

Men hur ska du veta vilken storlek du behöver? Jo, om du klickar dig in på sidan där du köper ändstickorna, så får du snabbt besked. Väljer du en längd och storlek av till exempel Ändstickor Twist Lace från ChiaoGoo eller Ändstickor Sharp från HiyaHiya, så dyker det upp en liten text i stil med: “Passar till kablar i storlek Small“. Då vet du. Vad är då poängen med att ha olika kabelstorlekar? Jo, då är det möjligt att tillverka riktigt tunna ändstickor. Ett fäste som är tunt nog för de minsta ändstickorna är inte starkt nog för de allra tjockaste.

En annan sak att vara uppmärksam på är att olika tillverkare mäter kablar olika. En kabel 40 cm från KnitPro ger en rundsticka på ca 40 cm när ändstickorna är monterade. En kabel 35 cm från ChiaoGoo är 35 cm lång innan du har monterat dina stickor, och ger alltså en markant längre rundsticka. Vi skriver ut vad som gäller så tydligt vi kan på alla sidor där du köper kablar. Tveka inte att höra av dig om du har frågor.

Läs mer

Visar 1–12 av 15 resultat

Filtrera

Lagerstatus
Visa alla
Visa endast i lager
Tillverkare
Material
Masktäthet
Rekomenderade strickor
Garn
Typ
Tillbehörstyp
Garntjocklek
Garntyp
Språk
Plaggtyp
Storlek
Teknik/egenskaper
Material
Material
Utförande
Hantverk
Storlek