Alpackagarn

Alpackagarn är en exklusiv och lyxig typ av garn som härstammar från den sydamerikanska alpackan, en kameldjursart som lever i Anderna. Detta garn anses vara bland de finaste i världen på grund av dess unika egenskaper och höga kvalitet. En av de mest framstående egenskaperna hos alpackagarn är dess otroliga mjukhet. Fibrerna från alpackan är mycket fina och silkeslena, vilket resulterar i ett garn som känns otroligt mjukt och behagligt mot huden. Det är perfekt för känsliga personer.

Utöver dess mjukhet är alpackagarn också känt för sin värmande förmåga. Alpackans ursprungliga hemvist i de höga Anderna har resulterat i en fiber som är anpassad för att klara extrema väderförhållanden, vilket ger garnet enastående isolerande egenskaper. Detta gör alpackagarn till ett utmärkt val för vinterplagg och accessoarer som behöver hålla bäraren varm. Trots sin värmande förmåga är alpackagarnet inte tungt eller klumpigt, vilket gör det perfekt för att skapa plagg och accessoarer som inte blir tunga och klumpiga.

Puno från Rauma är en mix av alpacka och merinoull. Det är ett blowgarn, vilket innebär att fibrerna är ospunna och hålls ihop av lätta trådar av polyamid, vilket gör det otroligt drygt och lätt. Det är mjukt som en kaninunge. Alpacka Bouclé från Kremke är ett mjukt och lätt garn. Bouclégarn är känt för sin unika struktur med små slingor som skapar en bubblande, texturerad yta. Alpaca Silk från Rauma är ett alternativ till silkemohair; alpackan har mohairens fluff och dess långa fibrer, men känslan är mer “nallebjörn” än en vanlig silkemohair.

Läs mer

Visar alla 4 resultat

Filtrera

Lagerstatus
Visa alla
Visa endast i lager
Tillverkare
Material
Masktäthet
Rekomenderade strickor
Garn
Typ
Tillbehörstyp
Garntjocklek
Garntyp
Språk
Plaggtyp
Storlek
Teknik/egenskaper
Material
Material
Utförande
Hantverk
Storlek