Järbo

För Järbo står traditionell nordisk design i fokus. Ursprungligen kommer företaget från den lilla orten Järbo, där yllefabriken stod i centrum när förra seklet var ungt. Sedan 1960-talet fokuserar Järbo på garn, som nu produceras i olika hörn av världen. Mest känt är kanske kvaliteten Raggi, som har blivit något av en klassiker till raggsockor. Förutom Raggi i den tjocka varianten som ger prima tjocksockor finns också lite tunnare Mellanraggi och tunnaste Junior Raggi – nu också i stora självmönstrande nystan som kallas Junior Raggi Print. Ett mjukt och miljösnällt alternativ hittar du i Tencel Raggi, som förstärks av tencel från energiskog istället för nylon.

Hos oss hittar du, förutom sockgarnerna, främst Järbos kvaliteter i naturmaterial. Vi uppskattar verkligen Svensk Ull – äntligen ett garn som tar vara på resurserna från våra svenska hagar. Järbo 2 tr ull är ett annat fint val i obehandlad ull. Ullen i det tvåtrådiga garnet kommer även den att successivt bytas ut mot svensk ull, vilket är en glad nyhet. Järbo Lin är ett garn med otrolig lyster som passar perfekt till de varmare månaderna, och Lovikka är en klassiker till traditionella lovikkavantar när det fryser på.

Vi handplockar mönster vi gillar, och dem kan du beställa på mönsterblad här hos oss. Visst är det skönt med ett pappersmönster? Men Järbo har också ett stort arkiv av gratismönster, som du kan ladda ner efter behag. Här kan du kika på alla Järbos mönster i deras arkiv. Där kan du filtrera på den kvalitet du är sugen på, eller varför inte på plaggtyp eller garntjocklek.

Läs mer

Visar alla 11 resultat

Filtrera

Lagerstatus
Visa alla
Visa endast i lager
Tillverkare
Material
Masktäthet
Rekomenderade strickor
Garn
Typ
Tillbehörstyp
Garntjocklek
Garntyp
Språk
Plaggtyp
Storlek
Teknik/egenskaper
Material
Material
Utförande
Hantverk
Storlek