Lingarn

Lingarn är känt för glans och lyster. Växtrikets silke, kan man kanske kalla det. Lin är också ett väldigt tåligt material som har djupa rötter i den svenska textilhistorien. En vacker linneduk håller, nu som förr, i generationer. Ju mer du använder din linstickning, desto mjukare och mer följsam blir den.

Lingarn är ett prima val till vår- och sommarplagg. Det ger svala och luftiga plagg som andas. Det är också poppis att sticka eller virka disktrasor i lin. De blir inte bara snygga i köket, utan har också prima uppsugningsförmåga. Lägg upp maskor i lagom bredd och sticka en bit bara, så har du en disktrasa. Det är ett utmärkt tillfälle att prova olika strukturer i stickningen.

Hos oss hittar du Järbo Lin, som är ett garn i 100% lin. Det är hållbart producerat, och har fantastisk glans. Tycker du att rent lin är lite kärvt att arbeta med? Ja men då ska du prova ett blandgarn. Varför inte Pelini från Rauma, som är en 50/50-blandning av lin och bomull. I Pelini kombineras linets lyster och struktur med en av världens finaste och mjukaste bomullsfibrer.

Blandgarner med lin är min personliga favorit. Lin ger en touch av struktur och glans till Malabrigo Susurro, som kombinerar mullbärssilke, lin och lite merinoull. Susurro är ett fantastiskt, handfärgat garn som är följsamt och lättstickat. I Alpakka Lin från Rauma agerar linet bindetråd – det är ett fluffigt alpakkagarn med en glansig kärna. En stickning i Alpakka Lin blir som… alpackafluff med struktur. Aah. Ja, ni hör ju. Lite lin har aldrig skadat i ett garn, helt enkelt.

Läs mer

Visar alla 4 resultat

Filtrera

Lagerstatus
Visa alla
Visa endast i lager
Tillverkare
Material
Masktäthet
Rekomenderade strickor
Garn
Typ
Tillbehörstyp
Garntjocklek
Garntyp
Språk
Plaggtyp
Storlek
Teknik/egenskaper
Material
Material
Utförande
Hantverk
Storlek