Istex

Istex har blivit synonymt med isländsk ull och design, och är därmed kanske väldens mest ikoniska garnproducent. Istex startades för att föra vidare traditionen av isländsk ullproduktion, som startade i Mosfellsbær år 1896. Istex köper sin ull direkt från de isländska bönderna, som också äger 80% av företaget.

Isländsk ull är ett naturligt, hållbart producerat alternativ med OEKO-TEX®-standard 100. Ullen ger en distinkt kvalitet och karaktär. Den är känd för sin naturliga värme och sina vattenavvisande egenskaper, vilket gör den perfekt för allt från varma tröjor till robusta utomhusplagg. Isländska får har en mjuk bottenull som är varm och isolerande och täckhår med långa fibrer och fin lyster som stöter bort fukt och väta.

Islandströjor med klassiskt flerfärgsstickade ok går aldrig ur tiden, och det finns otroligt mycket att välja på. Hos oss hittar du mönsterblad och mönsterböcker, men missa inte heller att Istex design finns digitalt. Saknar du ett mönster hos oss, så hittar du det säkert på sidan Lopi Design där du kan köpa många modeller i engelsk översättning.

Istex Lettlopi är det mest sålda garnet hos oss. I Lettlopi kan du till exempel sticka en Riddari, här får du hjälp med att välja färger och här kan du hitta andra tips på mönster till din islandströja. Vill du sticka en tjockare tröja så finns alternativet Alafoss Lopi. Väljer du den ospunna ullen Plötulopi, så får du en fjäderlätt stickning. Det är skört att arbeta med, men ger magiska resultat. Behöver du lite förstärkning så är det underbart att sticka med en följetråd i mohair.

Kambgarn är en kvalitet i mjuk merino från Sydamerika, som färjas på Island. Hosuband är rustik isländsk ull till raggsockor som tål allt och lite till.

Läs mer

Visar alla 6 resultat

Filtrera

Lagerstatus
Visa alla
Visa endast i lager
Tillverkare
Material
Masktäthet
Rekomenderade strickor
Garn
Typ
Tillbehörstyp
Garntjocklek
Garntyp
Språk
Plaggtyp
Storlek
Teknik/egenskaper
Material
Material
Utförande
Hantverk
Storlek