Rauma

Norska Rauma Garn är en anrik tillverkare, känd för sin höga kvalitet. Sedan grundandet 1927 har företaget varit dedikerat till att producera garn av högsta standard med fokus på hållbarhet, lokal produktion och tradition. Rauma Ullvarefabrikk ligger i Romsdalen, mellan fjäll och fjord. De är i dag en av få tillverkare som levererar norsk ullgarn producerad i Norge.

Rauma Garn är extra stolta över sina garner i 100% norsk ull. Denna omsorgsfullt utvalda ull ger garnet en otrolig mjukhet och värme, vilket gör det perfekt för att skapa varma och bekväma plagg för kalla nordiska vintrar. Den norska ullen kännetecknas framför allt av sin spänst och elasticitet.

Norsk ull är bland världens mest miljövänliga textilfibrer. Tillverkningen överträffar konventionellt hållbarhetstänk när det gäller att minimera miljöpåverkan under produktens hela livscykel. Den norska ullen från Rauma är Svanenmärkt. Rauma arbetar aktivt för att minska sin miljöpåverkan genom att använda förnybara energikällor och begränsa användningen av kemikalier och andra skadliga ämnen i sin produktion.

Rauma Garn har blivit ett av våra mest uppskattade varumärken, och vi har ett brett utbud och fullständiga färgskalor – inte minst är vi stolta över våra 130+ färger av klassikern Rauma FInull. Ett bättre garn till flerfärgsstickning är svårt att hitta. Raumas Vams, Fivel och 3-tråds strikkegarn är andra perfekta basgarner i olika tjocklekar. I vårt sortiment från Rauma hittar du också merinoull, alpacka, lin, bomull och mohair.

Missa inte vårt arkiv av ursnygga norska mönster till garnerna från Rauma. Här hittar du en norsk-svensk stickordlista, som gör det lätt att förstå sticktermerna. Våga sticka på norska, så låser du upp en mönsterskatt.

Läs mer

Visar 1–12 av 22 resultat

Filtrera

Lagerstatus
Visa alla
Visa endast i lager
Tillverkare
Material
Masktäthet
Rekomenderade strickor
Garn
Typ
Tillbehörstyp
Garntjocklek
Garntyp
Språk
Plaggtyp
Storlek
Teknik/egenskaper
Material
Material
Utförande
Hantverk
Storlek