Malabrigo

Malabrigo är en förtrollande och älskad närvaro inom handarbetsvärlden, känd för sitt otroligt mjuka och lyxiga garn. Det som verkligen utmärker Malabrigo är deras handfärgningsprocess, som ger varje härva unik karaktär och djup – oavsett om det är djärva och livliga nyanser eller subtila och mjuka toner.

Många av Malabrigos garner är gjorda av 100% merinoull från Uruguay, som är producerad av lokala gårdar. Där vallas frigående får med hjälp av riktiga herdar i gammal stil. Den kontroversiella metoden med mulesing existerar inte i Uruguay. När de använder merinoull av annat ursprung ser de alltid till att den är mulesingfri.

Bredden av garner är stor. Vi har från tunna Lace och Silkpaca som blir magiska till sjalar och spets, tjocka Mecha som ger mysiga accessoarer – och allt däremellan. Storsäljaren är Malabrigo Rios, som vi har i över 50 färger. Det är ett mjukt, snabbstickat garn som funkar till allt. Roliga nyheter och nytänk är inte ovanligt. Senaste tillskottet är Malabrigo Mohair, som helt enkelt är en handfärgad mohairdröm med silke.

Genom att välja Malabrigo stöder man inte bara en kvalitetsprodukt utan också en tradition av handarbete och lokal produktion. Malabrigo består till övervägande del av kvinnor, som får möjlighet att försörja sig genom hantverket.

Då garnet är handfärgat kan det skifta och variera en hel del – även inom härvor från samma färgbad. Vill du ha ett lite jämnare utseende på stickningen så är det en bra idé att alternera nystav. Det innebär att du jobbar med två nystan samtidigt. Sticka ett par varv med det ena nystanet, och byt sedan till det andra i ett par varv.

Läs mer

Visar alla 10 resultat

Filtrera

Lagerstatus
Visa alla
Visa endast i lager
Tillverkare
Material
Masktäthet
Rekomenderade strickor
Garn
Typ
Tillbehörstyp
Garntjocklek
Garntyp
Språk
Plaggtyp
Storlek
Teknik/egenskaper
Material
Material
Utförande
Hantverk
Storlek