Regia

Regia är specialister på sockgarn. År 1949 släppte tyska Regia sitt första garn och revolutionerade branschen genom att förstärka sockgarn med nylon, vilket gjorde sto-ho-hor skillnad för hållbarheten. Idag är de kända för sina roliga kollektioner, sin kvalitet och sina spännande idéer. De samarbetar tätt med färg- och formsäkra designers när de tar fram sina färger, till exempel den norska designduon Arne och Carlos som står bakom många underbara färgställningar.

Hos oss hittar du flerfärgade och självmönstrande garner som Regia Color och Regia Design Line, som finns i både 4-trådigt och tjockare 6-trådigt. Regia Pairfect och Virtuoso Color är också fina självmönstrande garner att kika på. Att ett garn är självmönstrande eller självrandande innebär helt enkelt att din stickning blir mönstrad eller randig utan att du byter färg själv. Garnet är färgat så att effekten ska uppstå helt automagiskt.

Regia Peirfect är ett lite speciellt garn som gör det möjligt att sticka två exakt likadana sockor med ett nystan. En gul tråd markerar när det är dags att klippa garnet, och mönster finns på etiketten. Regia Tweed är ett annat poppis sockgarn; ett härligt val för dig som gillar tweedlook. Tweedgarn innebär att garnet kardas ihop med små tovade bitar i avvikande färger – det ger små färgklickar i klassisk stil samtidigt som garnet är otroligt mjukt och mysigt.

Regia Sock Guide är ett basmönster utan krusiduller som finns gratis på engelska här på Ravelry eller här på Regias hemsida. Här på Regias hemsida kan du hitta fler mönster som passar till garnerna – det finns både gratismönster och betalmönster. Det går förstås utmärkt att sticka annat än sockor med Regias garner – de blir lika fina till vantar, sjalar eller tröjor. Att de kallas för sockgarner beror på att de är starka nog till just sockor, men lite extra styrka har aldrig skadat någon stickning.

Läs mer

Visar alla 7 resultat

Filtrera

Lagerstatus
Visa alla
Visa endast i lager
Tillverkare
Material
Masktäthet
Rekomenderade strickor
Garn
Typ
Tillbehörstyp
Garntjocklek
Garntyp
Språk
Plaggtyp
Storlek
Teknik/egenskaper
Material
Material
Utförande
Hantverk
Storlek