ChiaoGoo

ChiaoGoo står för stickor i toppkvalitet. De är ett premiummärke som har gjort sig kända för sina smidiga kablar, och för det breda utbudet av storlekar och längder. Hos oss hittar du rundstickor, stickset, ändstickor, strumpstickor – och alla tillbehör, så klart.

Metallstickorna är ihåliga och lätta, och har lagom vassa spetsar för god precision. De är helt allergifria, då de är gjorda i kirurgiskt rostfritt stål. Träet i bambustickorna är värmebehandlad och vackert patinerat mosubambu – den hårdast och mest hållbara av alla olika bambuarter.

Inget annat av våra märken har samma breda utbud av storlekar när det gäller ändstickor. Du hittar dem från 5 cm korta Shorties, upp till standardlängden på 13 cm. Tjocklekarna finns ända ner till 1.5 mm på metallstickorna Twist Lace. Fästena på ändstickor och kablar finns i tre olika storlekar: Mini, Small och Large. Info om vilken storlek du behöver hittar du om du klickar in på ändstickorna i Twist Lace eller Spin Bamboo. Väljer du en längd och tjocklek så dyker en liten infotext upp om vilken kabel som passar.

Kablarna finns i olika kvaliteter. Modellen Spin Nylon är en nylonkabel med roterande fäste, övriga kablar är så kallat minnesfria kablar med en kärna av tunn metall. Det innebär att de inte stelnar och tar form av att ligga hoprullade. De minnesfria kablarna är perfekta till magic loop, då de är otroligt smidiga.

Bakom ChiaoGoo står ett familjeföretag som startades av fyra bröder. De växte upp i Linian, som är kinas centrum för bambu. Deras farfar var en hantverkade som reste runt och sålde möbler och bambuslöjd, och både barn och barnbarn följde i hans fotspår – men det var mamman i familjen som lade grunden för ChiaoGoo genom sin stickning. Hon bad om speciella stickor utifrån sina behov när hon stickade till sin familj. Ordet chiaogoo betyder “mycket skicklig och hantverkskunnig dam”, och företagsnamnet är inspirerat av henne.

Läs mer

Visar alla 4 resultat

Filtrera

Lagerstatus
Visa alla
Visa endast i lager
Tillverkare
Material
Masktäthet
Rekomenderade strickor
Garn
Typ
Tillbehörstyp
Garntjocklek
Garntyp
Språk
Plaggtyp
Storlek
Teknik/egenskaper
Material
Material
Utförande
Hantverk
Storlek